Демократична България оттегли доверието си от кмета на Красно село Росина

...
Демократична България оттегли доверието си от кмета на Красно село Росина
Коментари Харесай

ДБ оттегли доверието си от кметицата на столичния район Красно село след скандал с евросредства

" Демократична България " отдръпна доверието си от кмета на " Красно село "  Росина Станиславова след скандала, който се развихри през вчерашния ден във финансовата комисия към Столичния общински съвет. Тогава стана ясно, че Станиславова, издигната от Демократична България на локалните избори, е платила на себе си и свои чиновници част от парите по европейска стратегия " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания " или по-конкретно 41 526 лв.. Проектът се извършва от май, 2020 година и продължава до март тази година. За този интервал кметът на столичния регион е получил 7602 лева възнаграждения като началник на плана. Станиславова беше изслушана от комисията, само че отхвърли да заяви дали и какъв брой пари в допълнение е получила.

" Кметът на регион " Красно село "  гжа Станиславова е основала морално неприемлив казус, определяйки сама себе си за началник на план, получаващ в допълнение възнаграждение по изпълнявана от районната администрация европейска стратегия. Тази заран управлението на обединението прикани госпожа Станиславова да откри метод да възвърне взетите от нея средства. След като тя не направи това, “Демократична България ” подарява равностойността на тази сума на SOS детски селища ", изясняват от " Демократична България ".  

От партията  приканиха и за цялостен одит на приложението на тази стратегия във всички софийски региони и настояваме резултатите да бъдат направени обществени. 

Самата Станиславова съобщи на изключителна конференция през днешния ден, че жалбите против нея били манипулирани, а екипът й бил изцяло отдаден на работата си.  " Не става въпрос за някаква корист на кмета, което е смешно и неуместно в тази обстановка, а за това, че сме подразнили някого със своята подготвеност и стигайки до един добър резултат за хората. Общата стойност на плана на регион " Красно село " е 365 хиляди лева Индикативният брой на потребителите е 230, до момента в който общината е обслужила 510 лица, т.е. сме преизпълнили два пъти проекта. В рамките му сме планували средства за личен състав, популяризиране, за дезинфектанти, защитни средства ", сподели тя.

След изявленията в медиите ръководещият орган на Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси "  (ОПРЧР) разгласи, че ще извърши инспекции на всичките 17 столични региона, които дават услуги по мярката " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3 ", в това число и на проекта на столичния регион " Красно село ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР